dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom een dynamisch energiecontract perfect past bij de Audi etron-rijder

De Audi etron is een van de meest geavanceerde en stijlvolle elektrische auto’s op de markt. Het is een auto die innovatie, duurzaamheid en comfort combineert in een elegant design. De Audi etron-rijder is iemand die houdt van kwaliteit, luxe en technologie, maar ook van groen en voordelig rijden. Daarom is een dynamisch energiecontract de ideale keuze voor de Audi etron-rijder. In dit artikel leggen we uit wat een dynamisch energiecontract is, hoe het werkt en welke voordelen en financiële besparingen het oplevert, vooral als je ook zonnepanelen hebt.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contractvorm waarbij de tarieven voor stroom ieder uur en voor gas iedere dag anders zijn. De tarieven zijn altijd een dag van te voren bekend. Een andere naam voor een dynamisch energiecontract is flexibel energiecontract. Het dynamische tarief wordt bepaald op de spotmarkt, de prijzen veranderen daar elke dag. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen om het in te kopen.

Hoe werkt slim laden met een dynamisch energiecontract?

Slim laden betekent dat je op een intelligente manier kunt bepalen hoe je elektrische auto geladen wordt door deze ook digitaal te verbinden met het elektriciteitsnet. Bij het slim laden van een voertuig, communiceert de lader via een dataconnectie als het ware met je auto, de beheerder en het nutsbedrijf. Zo kun je profiteren van de fluctuerende elektriciteitsprijzen zonder je zorgen te maken over de laadstatus van je auto.

Met een slimme laadpaal kun je zelf instellen hoe laat je de auto weer nodig hebt en hoe vol de accu moet zijn. Vervolgens kun je op elk moment de lader aansluiten. De slimme laadpaal zorgt er dan voor dat je automatisch laadt wanneer de stroom voor jou het goedkoopst én het groenst is. Dat betekent dat je minder betaalt voor je stroom en dat je minder CO2 uitstoot.

audi etron slim laden
Voordeligst én bestbeoordeeld
dynamisch energiecontract audi etron tibber

Mathijs Vm
Mathijs Vm
11 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik ben heel blij met Tibber, de nieuwe app is functioneel en mooi, prijzen zijn eerlijk en klantenservice goed! Ik ben overgestapt nadat mijn vorige leverancier met een verkapte boete kwam voor mijn zonnepanelen. Dan liever de dynamische eerlijke prijs betalen en ontvangen . Met de code onkg4mas krijg je (en ook ik) 50€ shoptegoed in de tibber store wanneer je een contract afsluit!:)
Kees Hoogendijk
Kees Hoogendijk
9 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top. Goede app en flink geld terug van de zonnepanelen.
Edwin Dor
Edwin Dor
2 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij zijn erg tevreden met Tibber voor het leveren van onze stroom. Vaak bij wat zon of wind de auto opgeladen voor zo’n 10ct/kWh of minder. Afgelopen maanden kregen we regelmatig zelfs geld toe. Wij zijn tevreden klanten bij Tibber. De afgelopen maanden zitten we gemiddeld op 22ct, een stuk lager dan de vaste en variabele contracten bij andere leveranciers. Tibber helpt bij het besparen met een overzichtelijke app met slimme applicaties en handige gadgets in hun shop. Als je bij aanmelden de code y2xiucsi opgeeft, krijgen we beide 50 euro tegoed om te besteden in de Tibber Shop.
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
1 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: yqi76o71
Edwin de Bruijn
Edwin de Bruijn
28 Juni 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Tibber maakt besparen een sport. Wij zijn ontzettend tevreden met Tibber. Regelmatig bij wat zon of wind de auto opgeladen voor zo'n 10ct/kWh. Afgelopen zomer kregen we regelmatig zelfs geld toe. Deze maand zitten we gemiddeld op 9ct voor gebruik en 18ct voor terugleveren. Gunstiger dan bij salderen via een variabel of vast contract dus. Tibber helpt bij het besparen met een overzichtelijke app met slimme applicaties en handige gadgets in hun shop. Wil je ook besparen? Als je bij aanmelden code nmeebqkr gebruikt, krijgen we beiden 50 euro tegoed voor de Tibber Shop.

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service

Wat zijn de voordelen en financiële besparingen van slim laden met een dynamisch energiecontract?

Slim laden met een dynamisch energiecontract heeft verschillende voordelen en financiële besparingen voor de Audi etron-rijder:

  • Je bespaart op je laadkosten door gebruik te maken van de daluren of de momenten dat er veel aanbod is van duurzame energie, zoals wind- of zonne-energie. Zo kun je soms zelfs gratis of negatief laden, wat betekent dat je geld toe krijgt als je stroom verbruikt.
  • Je draagt bij aan een betere balans van het elektriciteitsnet door het laden af te stemmen op de vraag en aanbod van stroom. Zo voorkom je overbelasting of instabiliteit van het net en help je mee aan de energietransitie.
  • Je hebt meer controle en inzicht over je laadgedrag via een app of website. Je kunt zien hoeveel kWh je hebt geladen, wat daarvan de CO2-uitstoot was en hoeveel geld je hebt bespaard.
  • Je kunt optimaal gebruik maken van je eigen zonnestroom als je zonnepanelen hebt. Je kunt ervoor kiezen om alleen te laden met zelf opgewekte zonne-energie of om deze tijdelijk op te slaan in je auto om later weer terug te leveren aan het net. Zo word je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en verdien je extra geld met je auto.

Conclusie

Een dynamisch energiecontract is perfect voor de Audi etron-rijder, omdat het past bij het innovatieve, duurzame en comfortabele karakter van de auto. Met een dynamisch energiecontract kun je slim laden met je elektrische auto en profiteren van de wisselende elektriciteitsprijzen. Zo bespaar je geld, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een beter elektriciteitsnet. Als je ook zonnepanelen hebt, kun je nog meer voordeel halen uit je dynamische energiecontract door optimaal gebruik te maken van je eigen zonnestroom.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.