dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom een dynamisch energiecontract perfect past bij de Audi etron-rijder

De Audi etron is een van de meest geavanceerde en stijlvolle elektrische auto’s op de markt. Het is een auto die innovatie, duurzaamheid en comfort combineert in een elegant design. De Audi etron-rijder is iemand die houdt van kwaliteit, luxe en technologie, maar ook van groen en voordelig rijden. Daarom is een dynamisch energiecontract de ideale keuze voor de Audi etron-rijder. In dit artikel leggen we uit wat een dynamisch energiecontract is, hoe het werkt en welke voordelen en financiële besparingen het oplevert, vooral als je ook zonnepanelen hebt.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contractvorm waarbij de tarieven voor stroom ieder uur en voor gas iedere dag anders zijn. De tarieven zijn altijd een dag van te voren bekend. Een andere naam voor een dynamisch energiecontract is flexibel energiecontract. Het dynamische tarief wordt bepaald op de spotmarkt, de prijzen veranderen daar elke dag. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen om het in te kopen.

Hoe werkt slim laden met een dynamisch energiecontract?

Slim laden betekent dat je op een intelligente manier kunt bepalen hoe je elektrische auto geladen wordt door deze ook digitaal te verbinden met het elektriciteitsnet. Bij het slim laden van een voertuig, communiceert de lader via een dataconnectie als het ware met je auto, de beheerder en het nutsbedrijf. Zo kun je profiteren van de fluctuerende elektriciteitsprijzen zonder je zorgen te maken over de laadstatus van je auto.

Met een slimme laadpaal kun je zelf instellen hoe laat je de auto weer nodig hebt en hoe vol de accu moet zijn. Vervolgens kun je op elk moment de lader aansluiten. De slimme laadpaal zorgt er dan voor dat je automatisch laadt wanneer de stroom voor jou het goedkoopst én het groenst is. Dat betekent dat je minder betaalt voor je stroom en dat je minder CO2 uitstoot.

audi etron slim laden
Voordeligst én bestbeoordeeld
dynamisch energiecontract audi etron tibber
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
19 April 2024
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: 08tdsvyn
Michel de Ligt
Michel de Ligt
16 April 2024
Mooie en duidelijke app, als ook nog het gas verbruik wordt toegevoegd is het nog beter.
J Somers
J Somers
15 April 2024
Een paar maanden bij Tibber en er komt veel informatie via de app . Bevalt tot nu prima
Neil Terwisscha
Neil Terwisscha
13 April 2024
Goede app van de beste energieleverancier van Nederland
Ana Grosso
Ana Grosso
12 April 2024
I love tibber! I’ve been saving sooo much money by using energy when the price is cheaper. Very happy to have switched to tibber :)

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service
Bereken je maandbedrag bij Tibber »

Wat zijn de voordelen en financiële besparingen van slim laden met een dynamisch energiecontract?

Slim laden met een dynamisch energiecontract heeft verschillende voordelen en financiële besparingen voor de Audi etron-rijder:

  • Je bespaart op je laadkosten door gebruik te maken van de daluren of de momenten dat er veel aanbod is van duurzame energie, zoals wind- of zonne-energie. Zo kun je soms zelfs gratis of negatief laden, wat betekent dat je geld toe krijgt als je stroom verbruikt.
  • Je draagt bij aan een betere balans van het elektriciteitsnet door het laden af te stemmen op de vraag en aanbod van stroom. Zo voorkom je overbelasting of instabiliteit van het net en help je mee aan de energietransitie.
  • Je hebt meer controle en inzicht over je laadgedrag via een app of website. Je kunt zien hoeveel kWh je hebt geladen, wat daarvan de CO2-uitstoot was en hoeveel geld je hebt bespaard.
  • Je kunt optimaal gebruik maken van je eigen zonnestroom als je zonnepanelen hebt. Je kunt ervoor kiezen om alleen te laden met zelf opgewekte zonne-energie of om deze tijdelijk op te slaan in je auto om later weer terug te leveren aan het net. Zo word je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en verdien je extra geld met je auto.

Conclusie

Een dynamisch energiecontract is perfect voor de Audi etron-rijder, omdat het past bij het innovatieve, duurzame en comfortabele karakter van de auto. Met een dynamisch energiecontract kun je slim laden met je elektrische auto en profiteren van de wisselende elektriciteitsprijzen. Zo bespaar je geld, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een beter elektriciteitsnet. Als je ook zonnepanelen hebt, kun je nog meer voordeel halen uit je dynamische energiecontract door optimaal gebruik te maken van je eigen zonnestroom.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.