dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom is een dynamisch energiecontract ideaal voor studenten?

Als student wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld overhouden voor leuke dingen. Maar hoe doe je dat als je ook nog eens een hoge energierekening hebt? Een slimme manier om te besparen op je energiekosten is het kiezen voor een dynamisch energiecontract. Dit is een contractvorm waarbij de tarieven voor stroom ieder uur en voor gas iedere dag anders zijn. De tarieven zijn altijd een dag van te voren bekend.

Een andere naam voor een dynamisch energiecontract is flexibel energiecontract. Het dynamische tarief wordt bepaald op de spotmarkt, de prijzen veranderen daar elke dag. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen om het in te kopen. Er is ook geen vaste looptijd voor een dynamisch energiecontract.

student energiecontract

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Om gebruik te kunnen maken van een dynamisch energiecontract, heb je een slimme meter nodig. Dit is een digitale meter die je energieverbruik elk kwartier doorgeeft aan je energieleverancier. Zo kun je precies zien hoeveel stroom en gas je verbruikt hebt en tegen welke prijs.

Een dynamische energieprijs is extra voordelig voor mensen die flexibel zijn in hun energieverbruik en bereid zijn om hun apparaten aan te passen aan de prijssignalen. Dit betekent dat je kunt profiteren van de lage prijzen op bepaalde momenten: in de nacht, maar ook bijna elke dag tussen 10:00 en 17:00. Als het hard waait en de zon volop schijnt zijn de prijzen steeds vaker zelfs negatief: je krijgt dan betaald voor je energieverbruik! Een dynamische energieprijs kan ook bijdragen aan een duurzamer energiesysteem, omdat het de consumenten stimuleert om meer gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen wanneer deze beschikbaar zijn.

Voordeligst én bestbeoordeeld
energiecontract voor studenten tibber

Mathijs Vm
Mathijs Vm
11 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik ben heel blij met Tibber, de nieuwe app is functioneel en mooi, prijzen zijn eerlijk en klantenservice goed! Ik ben overgestapt nadat mijn vorige leverancier met een verkapte boete kwam voor mijn zonnepanelen. Dan liever de dynamische eerlijke prijs betalen en ontvangen . Met de code onkg4mas krijg je (en ook ik) 50€ shoptegoed in de tibber store wanneer je een contract afsluit!:)
Kees Hoogendijk
Kees Hoogendijk
9 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top. Goede app en flink geld terug van de zonnepanelen.
Edwin Dor
Edwin Dor
2 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij zijn erg tevreden met Tibber voor het leveren van onze stroom. Vaak bij wat zon of wind de auto opgeladen voor zo’n 10ct/kWh of minder. Afgelopen maanden kregen we regelmatig zelfs geld toe. Wij zijn tevreden klanten bij Tibber. De afgelopen maanden zitten we gemiddeld op 22ct, een stuk lager dan de vaste en variabele contracten bij andere leveranciers. Tibber helpt bij het besparen met een overzichtelijke app met slimme applicaties en handige gadgets in hun shop. Als je bij aanmelden de code y2xiucsi opgeeft, krijgen we beide 50 euro tegoed om te besteden in de Tibber Shop.
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
1 Juli 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: yqi76o71
Edwin de Bruijn
Edwin de Bruijn
28 Juni 2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Tibber maakt besparen een sport. Wij zijn ontzettend tevreden met Tibber. Regelmatig bij wat zon of wind de auto opgeladen voor zo'n 10ct/kWh. Afgelopen zomer kregen we regelmatig zelfs geld toe. Deze maand zitten we gemiddeld op 9ct voor gebruik en 18ct voor terugleveren. Gunstiger dan bij salderen via een variabel of vast contract dus. Tibber helpt bij het besparen met een overzichtelijke app met slimme applicaties en handige gadgets in hun shop. Wil je ook besparen? Als je bij aanmelden code nmeebqkr gebruikt, krijgen we beiden 50 euro tegoed voor de Tibber Shop.

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service

Waarom past een dynamisch energiecontract bij de leefstijl van een student?

Een dynamisch energiecontract past goed bij de leefstijl van een student om verschillende redenen.

Ten eerste kunnen studenten veel geld besparen door hun verbruik aan te passen aan de marktprijs. Door bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser of droger aan te zetten als de prijzen laag zijn, kun je flink besparen op je energierekening. 

Ten tweede hebben studenten vaak geen vaste baan van 9 tot 5 en geen gezinsritme, waardoor ze meer flexibel zijn in hun verbruik. Ze kunnen bijvoorbeeld profiteren van de volgende prijspatronen:

  • 10:00 – 17:00: De dynamische energieprijs is dan vaak laag tot zeer laag, soms zelfs negatief: er wordt minder energie verbruikt dan in de ochtend en er is maximaal zonlicht. Studenten kunnen in deze periode juist meer stroom gebruiken, bijvoorbeeld door de wasmachine te laten draaien, hun laptop, telefoon of tablet op te laden, hun huiswerk te maken of te gamen.
  • 21:00 – 06:00 laag: energieverbruik neemt flink af, maar er is geen zonlicht. Studenten kunnen in deze periode weer meer stroom gebruiken, bijvoorbeeld door een film te kijken, muziek te luisteren of te feesten.
  • In het weekend en op feestdagen is de prijs gemiddeld nog lager: er is minder vraag naar energie vanuit de industrie en de kantoren. Studenten kunnen in deze periode extra besparen.
  • Op dagen met veel wind èn veel zon is de prijs zeer laag of zelfs negatief: er is veel aanbod van duurzame energie en weinig vraag. Studenten kunnen in deze periode extra profiteren.

Ten derde vinden studenten het vaak leuk om te experimenteren met nieuwe dingen. Met een dynamische energieprijs kunnen ze hun eigen energiebeheer optimaliseren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van slimme apparaten, apps of algoritmes. Zo kunnen ze hun energieverbruik monitoren, analyseren en voorspellen, en zo de beste beslissingen nemen.

Conclusie

Een dynamisch energiecontract is een innovatieve manier om je energierekening te verlagen en je energieverbruik te verduurzamen. Het is erg populair bij studenten, die veel kunnen besparen, profiteren en experimenteren met de mogelijkheden die een dynamisch energiecontract biedt.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.