dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Gratis stroom en nieuwe energiecontracten: hoe werkt het?

Stroom is een van de belangrijkste behoeften in ons dagelijks leven. We gebruiken het voor verlichting, verwarming, koeling, koken, wassen, internetten en nog veel meer. Maar stroom is ook duur en kan een grote impact hebben op het milieu. 

Hoe fijn zou het zijn als je gratis stroom zou kunnen krijgen? En wat als je ook nog eens een nieuw type energiecontract zou kunnen afsluiten, dat je alleen maar een dynamische energieprijs laat betalen vanaf de energiebeurs? Zonder winstmarge! In dit artikel leggen we je uit hoe dat mogelijk is.

gratis stroom bij nieuw energiecontract

gratis stroom

Gratis groene stroom

We kunnen veel slimmer omgaan met groene stroom, door het direct te gebruiken als het wordt opgewekt. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee.

Met gratis stroom wordt je aangemoedigd om je energieverbruik te verplaatsen naar de groenste momenten. Dus spaar bijvoorbeeld je was op of laad je elektrische auto op in het weekend!

Gratis stroom opwekken

Er zijn verschillende manieren om gratis stroom op te wekken. De meest bekende en populaire manier is om gebruik te maken van zonne-energie. Zonne-energie is de energie die afkomstig is van de zon. Je kan zonne-energie omzetten in elektriciteit door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn apparaten die bestaan uit zonnecellen die het zonlicht opvangen en omzetten in elektrische stroom. Zonnepanelen zijn makkelijk te installeren op je dak of in je tuin en hebben weinig onderhoud nodig. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en kunnen ze je geld besparen op je energierekening.

Een andere manier om gratis stroom op te wekken is om gebruik te maken van windenergie. Windenergie is de energie die afkomstig is van de wind. Je kan windenergie omzetten in elektriciteit door middel van windmolens of windturbines. Windmolens of windturbines zijn apparaten die bestaan uit wieken die draaien door de wind en een generator die de beweging omzet in elektrische stroom. Windmolens of windturbines zijn geschikt voor plaatsen waar veel wind waait, zoals aan de kust of op het platteland. Ze zijn ook milieuvriendelijk en kunnen je geld besparen op je energierekening.

Een derde manier om gratis stroom op te wekken is om gebruik te maken van waterkracht. Waterkracht is de energie die afkomstig is van stromend water, zoals rivieren, beken of watervallen. Je kan waterkracht omzetten in elektriciteit door middel van watermolens of waterkrachtcentrales. Watermolens of waterkrachtcentrales zijn apparaten die bestaan uit een wiel dat draait door het water en een generator die de beweging omzet in elektrische stroom. Watermolens of waterkrachtcentrales zijn geschikt voor plaatsen waar veel water stroomt, zoals in de bergen of bij dammen. Ze zijn ook milieuvriendelijk en kunnen je geld besparen op je energierekening.

Nieuw energiecontract afsluiten

Naast het zelf opwekken van gratis stroom of gratis stroom gebruiken in zonnige weekenden, kan je ook een nieuw type energiecontract afsluiten: een dynamisch energiecontract. Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij je geen vaste prijs per kWh betaalt, maar een variabele prijs die afhankelijk is van de marktprijs op de energiebeurs. De marktprijs op de energiebeurs wordt bepaald door vraag en aanbod van stroom op elk moment van de dag.

Een dynamisch energiecontract heeft als voordeel dat je kunt profiteren van lage prijzen als er veel aanbod is of weinig vraag naar stroom. Bijvoorbeeld als er veel zon of wind is, of als er weinig mensen thuis zijn. Je kunt dan goedkoop stroom inkopen of zelfs geld verdienen als je zelf stroom teruglevert aan het net, of stroom gebruikt wanneer de energieprijzen negatief zijn.

Een dynamisch energiecontract is dus een contract zonder winstmarge voor de energieleverancier. Je betaalt alleen voor de kosten die de energieleverancier maakt om de stroom te leveren, zoals netwerkkosten, belastingen en heffingen. De energieleverancier maakt dus geen winst op de stroom die je verbruikt of teruglevert.

Conclusie

Je kan zelf gratis stroom opwekken door gebruik te maken van zonne-energie, windenergie of waterkracht. Dit vereist echter een investering in apparatuur en een geschikte locatie. Je kan ook een nieuw type energiecontract afsluiten, namelijk een dynamisch energiecontract. Dit kan extra voordelig zijn als je kunt profiteren van lage marktprijzen, deze zijn steeds vaker bijna 0 of zelfs negatief: je krijgt dan geld toe!

Het is dus belangrijk om goed te bekijken wat voor jou de beste optie is om gratis stroom te krijgen en een nieuw energiecontract af te sluiten. Zo kan je flink besparen op je energierekening en bijdragen aan een duurzame wereld.

Wil je ook dynamisch energieprijzen proberen?

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.