dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom kiezen voor een plugin hybride auto?

Een plugin hybride auto is een auto die zowel op brandstof als op elektriciteit kan rijden. Je kunt de accu opladen via een stekker, waardoor je een deel van je ritten volledig elektrisch kunt afleggen. Dit heeft veel voordelen voor jou als bestuurder, maar ook voor het milieu en je portemonnee. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over plugin hybrides, zoals:

Waarom kiezen voor een plugin hybride auto?

De voordelen van een plugin hybride auto

Een plugin hybride auto combineert het beste van twee werelden: de actieradius en het gemak van een brandstofauto, en de zuinigheid en duurzaamheid van een elektrische auto. Hierdoor profiteer je van verschillende voordelen, zoals:

  • Je verbruikt minder brandstof en stoot minder CO2 uit, waardoor je bijdraagt aan een beter klimaat.
  • Je betaalt minder motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2024, omdat je minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoot.
  • Je kunt gebruik maken van de lagere elektriciteitsprijzen op bepaalde momenten van de dag, door te kiezen voor een dynamisch energiecontract.
  • Je kunt je auto opladen met zelf opgewekte zonne-energie, als je zonnepanelen hebt.
  • Je kunt je auto inzetten als energiebron voor je huis of het elektriciteitsnet, door middel van bidirectioneel laden.
  • Je hebt geen last van de beperkte laadinfrastructuur of de lange laadtijden van een volledig elektrische auto.
  • Je kunt genieten van meer vermogen en rijcomfort, dankzij de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor.

De beschikbare merken en modellen

Er zijn steeds meer merken die plugin hybrides aanbieden, in verschillende segmenten en prijsklassen. Zo kun je kiezen voor een compacte hatchback, zoals de Volkswagen Golf of de Audi A3, of voor een ruime SUV, zoals de Toyota RAV4 of de Kia Sorento. Ook zijn er sportieve en luxe modellen beschikbaar, zoals de Porsche 911 of de Mercedes-Benz S Klasse. Sommige merken hebben zelfs meerdere plugin hybride modellen in hun gamma, zoals Volvo, BMW en Hyundai.

De plugin hybride modellen verschillen onderling in hun elektrische actieradius, vermogen, verbruik, uitstoot, laadsnelheid en uitrusting. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken welk model het beste bij jouw wensen en behoeften past. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze handige vergelijkingstool.

De populaire gezinsauto’s en stationmodellen als plugin hybride

Als je op zoek bent naar een praktische gezinsauto met een lage uitstoot, dan is een plugin hybride stationwagen misschien wel iets voor jou. Een stationwagen biedt veel ruimte voor passagiers en bagage, ideaal voor vakanties of dagjes uit. Bovendien kun je met een plugin hybride stationwagen veel kilometers elektrisch rijden, waardoor je brandstofkosten bespaart.

Er zijn verschillende merken die plugin hybride stationwagens aanbieden. Een paar voorbeelden zijn:

  • Peugeot 508 SW Hybrid: deze stijlvolle stationwagen heeft een elektrische actieradius van 54 km en een systeemvermogen van 225 pk. Hij is ook leverbaar als vierwielaangedreven versie met 300 pk.
  • Skoda Octavia Combi iV: deze ruime stationwagen heeft een elektrische actieradius van 60 km en een systeemvermogen van 204 pk. Hij is ook leverbaar als sportieve RS-versie met 245 pk.
  • Volvo V60 Recharge: deze luxe stationwagen heeft een elektrische actieradius van 56 km en een systeemvermogen van 340 pk. Hij is ook leverbaar als krachtige Polestar Engineered-versie met 405 pk.
Voordeligst én bestbeoordeeld
plugin hybride tibber
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
19 April 2024
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: 08tdsvyn
Michel de Ligt
Michel de Ligt
16 April 2024
Mooie en duidelijke app, als ook nog het gas verbruik wordt toegevoegd is het nog beter.
J Somers
J Somers
15 April 2024
Een paar maanden bij Tibber en er komt veel informatie via de app . Bevalt tot nu prima
Neil Terwisscha
Neil Terwisscha
13 April 2024
Goede app van de beste energieleverancier van Nederland
Ana Grosso
Ana Grosso
12 April 2024
I love tibber! I’ve been saving sooo much money by using energy when the price is cheaper. Very happy to have switched to tibber :)

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service
Bereken je maandbedrag bij Tibber »

Hoe besparen met een dynamisch energiecontract en slim laden?

Een plugin hybride auto is al zuiniger dan een gewone brandstofauto, maar je kunt nog meer besparen door slim om te gaan met het opladen van je accu. Dit kun je doen door te kiezen voor een dynamisch energiecontract en slim laden.

Een dynamisch energiecontract is een contractvorm waarbij de tarieven voor stroom ieder uur en voor gas iedere dag anders zijn. De tarieven zijn altijd een dag van te voren bekend. Een andere naam voor een dynamisch energiecontract is flexibel energiecontract. De dynamische energieprijs wordt bepaald op de spotmarkt, waar de vraag en het aanbod van elektriciteit voortdurend veranderen. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energieprijzen de prijs die zij zelf ook betalen om het in te kopen.

Slim laden is het afstemmen van het thuis opladen van je elektrische auto op de meest gunstige uurtarieven van jouw energiecontract. Dat kan natuurlijk door zelf de kabel op het juiste moment in te pluggen, maar je kunt het starten met opladen ook automatiseren. Dat is pas écht slim laden. Met een slimme laadpaal of een slimme app kun je aangeven hoe laat je de auto weer nodig hebt en wanneer de stroom het goedkoopst en/of het groenst is. De laadpaal of de app zorgt er dan voor dat je auto op tijd vol is, tegen de laagste kosten en met de minste impact op het milieu.

Door gebruik te maken van een dynamisch energiecontract en slim laden kun je eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen op je energiekosten, vergeleken met een vast of variabel energiecontract. Bovendien help je mee om het elektriciteitsnet te ontlasten en de vraag en het aanbod van duurzame energie beter op elkaar af te stemmen.

Conclusie

Een plugin hybride auto is een aantrekkelijke optie voor wie zuiniger, duurzamer en comfortabeler wil rijden, zonder concessies te doen aan de actieradius en het gemak. Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar, voor elk budget en elke smaak. Door slim gebruik te maken van een dynamisch energiecontract en slim laden kun je bovendien nog meer besparen op je energiekosten en bijdragen aan een beter klimaat.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.