dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom een elektrische Renault kopen?

Alles wat je moet weten over de Renault Zoe E-Tech 100% electric en de Renault Megane E-Tech 100% electric

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische auto? Dan heb je vast al gehoord van de Renault Zoe E-Tech 100% electric en de Renault Megane E-Tech 100% electric. Deze twee modellen zijn twee van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. Maar wat maakt deze auto’s zo bijzonder? En hoe kun je nog meer besparen op je stroomkosten door slim te laden met een dynamisch energiecontract? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de elektrische modellen van Renault.

De voordelen van een elektrische Renault

Een elektrische auto heeft veel voordelen ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Zo stoot je geen schadelijke uitlaatgassen uit, draag je bij aan een beter milieu, heb je minder onderhoudskosten en profiteer je van fiscale voordelen. Maar niet alle elektrische auto’s zijn hetzelfde. De Renault Zoe E-Tech 100% electric en de Renault Megane E-Tech 100% electric onderscheiden zich op drie belangrijke punten: energieverbruik, laadsnelheid en kosten.

renault etech

Energieverbruik

Het energieverbruik van een elektrische auto wordt uitgedrukt in kWh per 100 km. Hoe lager dit getal, hoe zuiniger de auto. De Renault Zoe E-Tech 100% electric verbruikt gemiddeld 17,7 kWh/100 km, en de Renault Megane E-Tech 100% electric verbruikt gemiddeld 19 kWh/100 km. Dat betekent dat je met een Renault zo’n 30% minder energie verbruikt dan met een gemiddelde elektrische auto, die ongeveer 25 kWh/100 km verbruikt.

Door minder energie te verbruiken, bespaar je niet alleen op je stroomkosten, maar ook op je CO2-uitstoot. Met een Renault stoot je per jaar zo’n 1,5 ton minder CO2 uit dan met een gemiddelde elektrische auto. Dat is vergelijkbaar met het planten van 75 bomen!

Laadsnelheid

De laadsnelheid van een elektrische auto wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal en het maximale laadvermogen van de auto. De Renault Zoe E-Tech 100% electric kan laden met een vermogen van maximaal 50 kW, wat betekent dat hij in ongeveer een uur kan opladen van 10% tot 80%. De Renault Megane E-Tech 100% electric kan laden met een vermogen van maximaal 130 kW, wat betekent dat hij in ongeveer 35 minuten kan opladen van 10% tot 80%. Dat betekent dat je met een Renault relatief snel kunt opladen bij een snellaadpaal.

Door sneller te kunnen opladen, hoef je minder lang te wachten bij de laadpaal en kun je meer kilometers rijden op een dag. Met een Renault kun je per uur zo’n 250 km extra rijden dan met een gemiddelde elektrische auto.

Kosten

De kosten van een elektrische auto bestaan uit de aanschafprijs, de afschrijving, de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud en de brandstofkosten. De Renault Zoe E-Tech 100% electric heeft een aanschafprijs vanaf € 34.895, en de Renault Megane E-Tech 100% electric heeft een aanschafprijs vanaf € 36.370. Dat betekent dat je met een Renault zo’n 50% minder betaalt dan met een gemiddelde elektrische auto, die ongeveer € 70.000 kost.

Daarnaast kun je als particulier profiteren van € 2.950 overheidssubsidie als je een nieuwe elektrische auto koopt of leaset. Deze subsidie geldt voor alle elektrische modellen van Renault.

De afschrijving, de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal kilometers dat je rijdt, het bouwjaar, het model en de staat van de auto. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat deze kosten lager zijn voor een elektrische auto dan voor een benzine- of dieselauto, omdat elektrische auto’s minder slijtage hebben en minder belast worden door de overheid.

De brandstofkosten zijn afhankelijk van het energieverbruik, de prijs per kWh en het type laadpaal dat je gebruikt. Zoals we eerder zagen, verbruikt de Renault Zoe E-Tech 100% electric en de Renault Megane E-Tech 100% electric minder energie dan een gemiddelde elektrische auto. Daarnaast kun je nog meer besparen op je stroomkosten door slim te laden met een dynamisch energiecontract.

Voordeligst én bestbeoordeeld
elektrische renault tibber
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
19 April 2024
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: 08tdsvyn
Michel de Ligt
Michel de Ligt
16 April 2024
Mooie en duidelijke app, als ook nog het gas verbruik wordt toegevoegd is het nog beter.
J Somers
J Somers
15 April 2024
Een paar maanden bij Tibber en er komt veel informatie via de app . Bevalt tot nu prima
Neil Terwisscha
Neil Terwisscha
13 April 2024
Goede app van de beste energieleverancier van Nederland
Ana Grosso
Ana Grosso
12 April 2024
I love tibber! I’ve been saving sooo much money by using energy when the price is cheaper. Very happy to have switched to tibber :)

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service
Bereken je maandbedrag bij Tibber »

Slim laden met een dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de prijs per kWh varieert op basis van vraag en aanbod op de energiemarkt. Dat betekent dat je soms meer en soms minder betaalt voor je stroom, afhankelijk van hoeveel stroom er beschikbaar is en hoeveel stroom er wordt gebruikt. Als je slim laadt met een dynamisch energiecontract, kun je profiteren van de momenten dat de stroomprijs laag is, bijvoorbeeld ’s nachts of als er veel zon of wind is. Zo kun je tot wel 50% besparen op je stroomkosten.

Om slim te laden met een dynamisch energiecontract heb je een slimme laadpaal nodig, die verbonden is met het internet en met je energieleverancier. Een slimme laadpaal kan automatisch starten en stoppen met laden op basis van de actuele stroomprijs en je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je auto altijd volgeladen moet zijn voor een bepaalde tijd, of dat je alleen wilt laden als de stroomprijs onder een bepaald niveau komt. Een slimme laadpaal kan ook rekening houden met de capaciteit van je accu, de laadsnelheid van je auto en de weersvoorspelling.

Kies nu voor een elektrische Renault

Zoals je hebt gezien, zijn de Renault Zoe E-Tech 100% electric en de Renault Megane E-Tech 100% electric twee voordelige en zuinige elektrische auto’s, die bovendien profiteren van overheidssubsidie. Als je op zoek bent naar een elektrische auto die goed is voor je portemonnee en voor het milieu, dan kun je niet fout gaan met een Renault. En als je nog meer wilt besparen op je stroomkosten, dan kun je slim laden met een dynamisch energiecontract. Zo rij je niet alleen elektrisch, maar ook economisch.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.