dynamische-energieprijs.nl

MENU

Kennisartikel

Waarom een elektrische Volkswagen kopen?

Rijd slim en voordelig met een dynamisch energiecontract

Elektrisch rijden is de toekomst. Maar welke elektrische auto past het beste bij jou? Als je op zoek bent naar een betrouwbare, praktische en duurzame elektrische auto, dan is de Volkswagen ID.3 een uitstekende keuze. Dit model is niet voor niets de op twee na populairste elektrische auto van Nederland in 2022. Maar wist je dat je nog meer kunt besparen op je stroomkosten door slim te laden met een dynamisch energiecontract? In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt en hoeveel je daarmee kunt besparen.

volkswagen slim laden

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij de prijs per kWh varieert op basis van vraag en aanbod op de energiemarkt. Dat betekent dat je soms meer en soms minder betaalt voor je stroom, afhankelijk van hoeveel stroom er beschikbaar is en hoeveel stroom er wordt gebruikt.

Als je slim laadt met een dynamisch energiecontract, kun je profiteren van de momenten dat de stroomprijs laag is, bijvoorbeeld ’s nachts of als er veel zon of wind is. Zo kun je tot wel 50% besparen op je stroomkosten.

Hoe werkt slim laden met een dynamisch energiecontract?

Om slim te laden met een dynamisch energiecontract heb je een slimme laadpaal nodig, die verbonden is met het internet en met je energieleverancier. Een slimme laadpaal kan automatisch starten en stoppen met laden op basis van de actuele stroomprijs en je persoonlijke voorkeuren.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je auto altijd volgeladen moet zijn voor een bepaalde tijd, of dat je alleen wilt laden als de stroomprijs onder een bepaald niveau komt. Een slimme laadpaal kan ook rekening houden met de capaciteit van je accu, de laadsnelheid van je auto en de weersvoorspelling.

Voordeligst én bestbeoordeeld
elektrische volkswagen tibber
Abdul Khadar Syed
Abdul Khadar Syed
19 April 2024
Ik gebruik tibber sinds 1 jaar en ben blij met tibber als energieleverancier. Ze hebben dit als een pakket als het gaat om dynamisch tarief en realtime zichtbaarheid van het gebruik. Ook met zonnepanelen is het voordelig. ik zal de komende maanden zien of de terugkeer van elektriciteit me enige besparing oplevert. Als je ook lid wilt worden van tibber, maak dan gebruik van mijn verwijzingscode om 50 euro korting te krijgen in de tibber-winkel. verwijzingscode: 08tdsvyn
Michel de Ligt
Michel de Ligt
16 April 2024
Mooie en duidelijke app, als ook nog het gas verbruik wordt toegevoegd is het nog beter.
J Somers
J Somers
15 April 2024
Een paar maanden bij Tibber en er komt veel informatie via de app . Bevalt tot nu prima
Neil Terwisscha
Neil Terwisscha
13 April 2024
Goede app van de beste energieleverancier van Nederland
Ana Grosso
Ana Grosso
12 April 2024
I love tibber! I’ve been saving sooo much money by using energy when the price is cheaper. Very happy to have switched to tibber :)

Gegarandeerd het voordeligst én de beste service
Bereken je maandbedrag bij Tibber »

Wat zijn de voordelen van een elektrische Volkswagen?

De Volkswagen ID.3 is een ideale elektrische auto om slim te laden met een dynamisch energiecontract. Hij heeft namelijk een groot rijbereik, een snelle laadtijd en een lage aanschafprijs.

De Volkswagen ID.3 heeft een rijbereik van maximaal 550 km, afhankelijk van de accuversie die je kiest. Dat betekent dat je met deze auto lange afstanden kunt rijden zonder vaak te hoeven laden.

De Volkswagen ID.3 kan in slechts 30 minuten opladen van 5% tot 80%, als je gebruikmaakt van een snellaadpaal met 100 kW. Dat betekent dat je met deze auto weinig tijd kwijt bent aan het laden.

De Volkswagen ID.3 heeft een aanschafprijs vanaf € 37.990, en dat is inclusief zes jaar gratis onderhoud. Dat betekent dat je met deze auto veel minder betaalt dan met andere elektrische auto’s, die gemiddeld € 70.000 kosten.

Daarnaast kun je als particulier profiteren van € 2.950 overheidssubsidie als je een nieuwe elektrische auto koopt of leaset. Deze subsidie geldt voor alle elektrische modellen van Volkswagen.

Bovendien kun je als Volkswagen-rijder genieten van veel comfort en gemak, zoals het intuïtieve infotainmentsysteem, de adaptieve cruise control, het panoramadak, de draadloze telefoonlader, het premium audiosysteem en nog veel meer.

Kies nu voor een elektrische Volkswagen

Zoals je hebt gezien, is de Volkswagen ID.3 een betrouwbare, praktische en duurzame elektrische auto, die perfect past bij een dynamisch energiecontract. Als je op zoek bent naar een elektrische auto die goed is voor je portemonnee en voor het milieu, dan kun je niet fout gaan met een Volkswagen. En als je slim laadt met een dynamisch energiecontract, kun je nog meer besparen op je stroomkosten. Zo rij je niet alleen elektrisch, maar ook voordelig.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.