dynamische-energieprijs.nl

MENU

Slim stroom handelen

Met slim stroom handelen verdien je extra dankzij de prijsschommelingen op de EPEX- , onbalans- en congestiemarkt met je elektrische auto, thuisbatterij, zonnepanelen en warmtepomp!

Hoe werkt slim stroom handelen? Beleef de eenvoud!

Verschillende leveranciers regelen dit helemaal automatisch voor je, via een gebruiksvriendelijke app. Je elektrische apparaten worden automatisch aangestuurd op basis van de actuele uurprijzen op de EPEX-markt en prijssignalen van de onbalansmarkt en congestiemarkt, je helpt dan mee om het stroomnet te stabiliseren. Hiervoor krijg je een aantrekkelijke extra vergoeding, waarmee de laadkosten van je elektrische auto en terugverdientijd van je thuisbatterij nog meer afnemen.

slim stroom handelen

Eenvoudig opslaan van je eigen zonnestroom

🔌Plugin-thuisaccu

Geen installateur nodig

Slim handelen met je eigen stroom

① Grid rewards bij Tibber

Verdien eenvoudig extra geld

Tibber geeft je een nieuwe superkracht. Een superkracht die direct gekoppeld is aan het laad- en teruglevergedrag van je elektrische auto, thuisbatterij en zonnepanelen. Draag bij aan een gezond stroomnet en vervang fossiele door hernieuwbare energie, zonder iets in te leveren op gemak.

② Slim handelen bij Frank

Opladen als de stroom goedkoop is, opslaan zolang de prijs laag is en terugleveren als de stroom veel opbrengt. Met een thuisbatterij én een dynamisch contract van Frank kan het.

Frank kan jouw batterij inzetten voor handel op de onbalans- en de congestiemarkt. Daar zijn goede resultaten te behalen die zorgen voor een verrassend korte terugverdientijd

slim stroom handelen frank energie

③ Slim handelen bij NextEnergy

Met een slimme thuisbatterij van NextEnergy bespaar je niet alleen op stroom — je verdient er aan. De slimme aansturing van de batterij transformeert jouw meterkast in een handelshuis waar je dagelijks aan verdient.

slim laden homewizard

Huishouden

Gebruik je vaatwasser, wasmachine, wasdroger en airco op de goedkoopste momenten van de dag. Dit kan handmatig of eenvoudig via de startuitstelfunctie op je huishoudelijke apparaat. Bij Bosch-Siemens, Miele en Samsung kan het zelfs volledig automatisch.

Slim laden elektrische auto

Laad je elektrische auto automatisch op voor spotprijzen. Zo bespaar je simpel flink op de laadkosten van je elektrische auto, ook als je zonnepanelen hebt. De slimme laadapp garandeert altijd een voldoende volle accu en je bespaart vaak minimaal 40% per laadbeurt. Je kunt zelfs steeds vaker automatisch geld verdienen met het laden van je auto tijdens negatieve energieprijzen!

Slim verwarmen

Verlaag je verwarmingskosten door de warmte in je huis slimmer te regelen. De slimme algoritmes in de Tibber-app regelen automatisch de warmte in je huis op basis van de weersvoorspellingen en de actuele stroomprijs.

(Warmte)batterij / boiler

Verwarm je warmtepomp-boiler wanneer de stroomprijs het laagst is. Of in de toekomst: laad je thuisbatterij op bij de laagste stroomprijzen

Aquarium

Een aquarium is vaak een echte stroomvreter. Met behulp van een slimme stekker kun je de verwarming van je aquarium aanschakelen tijdens de laagste energietarieven (en uitschakelen tijdens de hoogste energietarieven). Je bespaart dan eenvoudig veel energiekosten.

Vijverpomp

Ook een vijverpomp verbruikt relatief veel stroom en hoeft vaak niet de hele dag aan te staan. Met behulp van een slimme stekker kun je de vijverpomp aanschakelen tijdens de laagste energietarieven (en uitschakelen tijdens de hoogste energietarieven).

Accu elektrische fiets

Een accu van een elektrische fiets verbruikt relatief veel stroom. Met behulp van een slimme stekker kun je hem automatisch opladen tijdens de laagste energietarieven. Je bespaart dan eenvoudig oplaadkosten.

Slim stroom handelen

Met slim stroom handelen verdien je extra dankzij de prijsschommelingen op de EPEX- én onbalansmarkt met je elektrische auto, thuisbatterij, zonnepanelen en warmtepomp!

Energie­management

Energiemanagement met slimme functies

Hieronder vind je 4 niveaus van slimme functies, met uitleg hoe je kunt profiteren van lage uurprijzen. Vooral met slim laden van een elektrische auto is op een gebruiksvriendelijke manier enorm veel voordeel te behalen (zowel voor je portemonnee als het klimaat).

Je kan zelf kiezen en proberen tot welk niveau je wilt gaan: probeer altijd eerst niveau 1 en 2. Wanneer je nog meer voordeel uit je dynamisch energiecontract wilt halen en een beetje of zeer handig bent met automatisering, dan kun je ook doorgaan naar niveau 3 of zelfs 4.

1. STANDAARD

WASSEN, DROGEN & AIRCO

Gebruik je vaatwasser, wasmachine, wasdroger en airco op de goedkoopste momenten van de dag. Dit kan handmatig, via de startuitstelfunctie op je huishoudelijke apparaat. Of bij Bosch-Siemens, Miele en Samsung soms al volledig automatisch.

2. SLIM LADEN

autoladen voor een spotprijs

Laad je auto op de goedkoopste en groenste momenten, soms zelfs bij negatieve stroomprijzen. Je app zorgt er automatisch voor dat je auto altijd voldoende opgeladen is voor een instelbaar aantal kilometers.

3. GEAVANCEERD

HOMEY APP (GRATIS)

Homey is een gebruikersvriendelijke app voor consumenten die goed integreert met Tibber en Frank Energie. Stel zelf slimme regels in voor energieintensieve apparaten op basis van de uurprijzen, bijvoorbeeld: de pomp van je vijver, je warmtepompboiler en meer…

4. EXPERT

HOME ASSISTANT (GRATIS)

Home Assistant is een geavanceerd platform voor experts die hun energiehuishouding maximaal willen optimaliseren. Voor Home Assistant bestaan ook integraties met Tibber en Frank Energie.

Dagelijks opzegbaar – zonder opzegboete! Dus makkelijk te proberen wanneer je huidige energiecontract afloopt.